Міський бюджет не отримав від МАФів цього року ані копійки – експерт

Читать на русском

Співкоординатор Ради з урбаністики міста Києва Григорій Мельничук вважає, що цього року Київ недоотримав від МАФів близько 100 млн грн.

Таку думку він висловив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу».

За словами експерта, і чиновники, і підприємці часто визнають, що переважно незаконну торгівлю «кришують» міліція та прокуратура.

Наприкінці минулого року, як каже Мельничук, Департаментом містобудування і архітектури КМДА була розроблена схема розміщення тимчасових споруд торгівельного призначення.

«Кожен кіоск повинен був отримати точну карту свого місцерозташування (з точністю до 30 см), документацію про те, що він не порушує жодних обмежень, будівельних норм і правил, тобто не розташований біля метро, пішохідних переходів, не загороджує пам'ятники архітектури та інше», – стверджує Мельничук.

На будь-якому кіоску, з його слів, повинні були висіти його паспорт і QR-код, щоб кожен міг проконтролювати легальність кіоску. До того ж кількість кіосків повинна була скоротитися з 20-30 тис. до 6,5 тис., інформує фахівець.

Але навесні, зі слів Мельничука, коли КМДА очолював Володимир Бондаренко, це розпорядження було призупинене.

Читайте також: Кличко пообіцяв прибрати незаконні МАФи біля виходів з метро

«Таким чином, процес легалізації і впорядкування кіосків припинився. Крім того, був ще тимчасовий порядок розміщення МАФів, згідно з яким від їх діяльності до бюджету столиці надходило близько 46 млн грн (за 2013 г). У 2014 році з МАФів Київ не отримав ані копійки, хоча якби продовжував діяти тимчасовий порядок, за оцінками фінансового департаменту КМДА, це могла б бути сума 100 млн грн», – резюмує експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: