США і Німеччина балансують на межі третьої світової війни - експерт

Читать на русском

Президент Європейської Асоціації Українців Олексій Толкачов переконаний у тому, що надання Україні військової допомоги з боку західних партнерів означатиме початок прямого протистояння між заходом та сходом.

Про це він заявив «Слову і Ділу», коментуючи запитання щодо можливості надання військової допомоги для України з боку США та Німеччини.

«Уявімо, що військова техніка США раптом з'явиться в українських військових на сході України. Росія ж одразу почне істерію, начебто на Донбасі війська НАТО, що разом з технікою США дали своїх наймитів, що «ворог біля воріт». Погодьтесь, це може спровокувати Росію на вкрай неадекватні дії», – говорить експерт.

Однак, за його словами, все може істотно змінитись, якщо Росія таки наважиться ввести свої війська в Україну, хоч і під виглядом «миротворчого контингенту».

«Це буде чергова ескалація конфлікту з подачі Москви. Тоді заходу доведеться давати відповідь не черговим обуренням на Радбезі ООН, а реальною військовою допомогою», – зазначає Толкачов.

Проте біда України, за його словами, в тому, що тепер, як і в попередніх світових війнах, наша держава буде лише полем бою заходу і сходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: