Парубія може змінити людина з образом «переможця терористів» - експерт

Читать на русском

Управляючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній відзначає логічність в постановці питання про відставку секретаря РНБО Андрія Парубія.

Так він прокоментував «Слову і Ділу» інформацію відносно можливої відставки за власним бажанням секретаря РНБО Андрія Парубія.

За його словами, серед головних причин такої кадрової ротації може бути те, що Парубій призначався ще до виборів Президента України, а Порошенко, все-таки, хоче поступово заповнити квоти в силовому блоці своїми людьми.

«Друга причина – найскладніші періоди для української армії і силових структур вже пройшли. Армія більш менш боєздатна і активно звільняє Донбас, тому вірогідність великих неприємностей і, пов'язаних з ними, політичних проблем для людини, яка займе цей пост, мінімальні. Умовно кажучи, вже можна доручити це місце людині, яка «увіткне прапор» і забере головні політичні лаври як переможець», — говорить Загородній.

Хто прийде на місце Парубія, на думку експерта, сказати складно, оскільки можуть бути різні несподівані варіанти. Але все таки, зі слів фахівця, швидше за все це буде знайомий і близький йому силовик з образом «переможця терористів». Крім того, як відзначає Загородній, наступник Парубія буде молодший за Петра Порошенка за віком, оскільки Петро Олексійович – аксакал і йому вже потрібні послідовники, а не конкуренти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: