Політичні блоки найбільш вигідні Порошенку – політолог Попов

Читать на русском

Президент аналітичного центру «Політика» Ігор Попов переконаний, що президент України Петро Порошенко, є прихильником об'єднань і компромісів, а тому йому найбільш вигідний формат блоків на майбутніх парламентських виборах.

Так він прокоментував «Слову і Ділу» результати зустрічі між Президентом України Петром Порошенком, головою ВРУ Олександром Турчиновим і прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком. За підсумками розмови було анонсовано проведення консультацій з приводу запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими виборчими списками та відновлення виборчих блоків як суб’єктів виборчого процесу.

За словами політолога, на сьогодні у Президента є кілька груп підтримки: його особиста команда, «УДАР», вихідці з ВО «Батьківщина» та регіональні команди, які працювали з ним на виборах.

«У короткий час об'єднати їх усіх в єдину партію – проблематично. В той час як блок послужить тим механізмом, який визначить політичні відносини між усіма прихильниками Порошенка» - говорить Попов.

На думку експерта, півроку тому дуже вдалим політичним кроком для нині діючого Президента була угода з Віталієм Кличком, що дало йому суттєвий ріст власного рейтингу. Нині ж, зі слів політолога, формат блоку полегшить узгодження висуванців від Порошенка в одномандатних мажоритарних округах, які, швидше за все, таки залишаться.

«Набагато легше мати одного суб’єкта висунення і завершити конкуренцію до реєстрації кандидатів, аніж висунути кількох кандидатів від «дружніх» партій і потім ризикувати розпорошити голоси» - підсумував наостанок Попов.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: