Відповідальність керманичів міст півдня України

Читать на русском

(* для збільшення зображення натисність на нього)

Проект «Слово і діло»продовжує серію інфографічних матеріалів, що демонструють рівень відповідальності очільників міст України. Попередній випуск було присвячено мерам Харкова, Дніпропетровська та Запоріжжя. Сьогодні наші аналітики оцінили ефективність роботи керманичів міст півдня України – Одеси, Сімферополя, Севастополя.

Відповідальність Олексія Костусєва, Віктора Агєєва, Володимира Яцуби визначається як співвідношення кількості виконаних обіцянок та їхньої загальної кількості. При цьому демонструються як загальні показники відповідальності із зазначенням  усіх зафіксованих обіцянок персони (виконаних, невиконаних, в процесі), так і показники за окремими сферами діяльності.

Для проведення більш детального аналізу усі обіцянки умовно було поділено на 11 категорій:

- дороги та організація руху;

- інфраструктура (спортивна, культурно-розважальна, туристична);

- дошкільна та середня освіта;

- будівництво і житлово-комунальне господарство;

- транспорт;

- соціальна сфера;

- медицина;

- благоустрій;

- промисловість та фінанси;

- взаємодія влади і громади;

- екологія.

Беззаперечним лідером сьогоднішнього дослідження став В.Яцуба. Саме йому вдалося досягти найкращих результатів за більшістю розглянутих напрямків, серед яких, зокрема, ремонт доріг, розбудова інфраструктури, розвиток середньої та дошкільної освіти, фінансування житлово-комунального господарства міста, благоустрій, соціальне та медичне обслуговування. Першу сходинку у сфері транспортного забезпечення севастопольський очільник розділив з В. Агєєвим, який проявив себе також в екологічних питаннях та налагодженні взаємодії влади і жителів Сімферополя. Однак поряд із цим обидва керманичі оминули тему розвитку промисловості у ввірених їм містах.

О.Костусєв опинився на останній позиції, що зумовлено дуже низьким результатом роботи у сфері організації дорожнього руху, освітній галузі, житлово-комунальному забезпеченні міста, соціальному, медичному, а також екологічному питаннях. Натомість саме йому належить першість за напрямком індустріального розвитку міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: