10 проблемних банків, що дісталися новій владі (ІНФОГРАФІКА)

Читать на русском

Серед низки проблем, над вирішенням яких доведеться добряче поламати голову нинішній владі, є питання проблемних банків. Можливо, воно не було б таким гострим в інші часи, але наразі й без того «переддефолтна» Україна змушена перекроювати бюджет, витрачаючи все більше й більше коштів на боротьбу з терористами на сході й переоснащення армії, а східний сусід, крім анексії Криму і створення гарячої точки у братській державі, вирішив ще й перекрити на додачу газовий вентиль.

Таким чином, банківська система, яка зіштовхнулася у 2014 році з купою об'єктивних труднощів і перешкод для нормального функціонування суто на своєму рівні, постійно «потрапляє під осколки» воєн, котрі ведуться на загальнодержавному і наддержавному рівнях, війни реальної і економічної. В цій ситуації новій владі ще й підклали свиню «папєрєдніки», які місцями особисто доклали руку до невтішного стану окремих банківських установ. І от, коли банківська система починає все більше асоціюватися в українців з «картковим будинком», який от-от завалиться, вони й самі методично починають його розхитувати, забираючи замість карт свої депозити.

Наразі медіа перманентно повідомляють про труднощі, з якими стикаються вкладники деяких фінустанов у боротьбі за свої депозити. Змушує понервувати й інформація ЗМІ, що Фонд гарантування вкладів насправді не зможе впоратися з покладеними на нього завданнями. Втім, окремі експерти заспокоюють українців, висловлюючи більш утішну позицію. «У Фонду гарантування є близько 6 чи 7 мільярдів – звісно, це мало. Але в законі про Фонд гарантування записано, що він може виходити до уряду, до органів влади для того, щоб отримувати фінансування для виконання його обов'язків перед вкладниками. Грубо кажучи, Фонд гарантування отримає кредит і забезпечить виконання перед вкладниками у випадку банкрутства будь-якої групи банків», – цитує «Слово і Діло» коментар президента Асоціації українських банків Олександра Сугоняко.

Про те, які банки належать до категорії проблемних, скільки вони винні українцям, хто їхні власники і яка їхня доля, читайте в інфографіці «Слова і Діла».


ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: