Дещиця і Коваль можуть не турбуватися за свої крісла - експерти

Читать на русском

Політологи Віталій Бала та Андрій Золотарьов сходяться на думці, що прогнозованих кадрових перестановок у силовому та зовнішньополітичному блоках Кабінету міністрів може і не відбутися.

Так, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала вважає, що Петро Порошенко, який сам має дипломатичний досвід, швидше за все, буде самостійно відповідати за зовнішню політику, передає журналіст «Слова і Діла».

«Зовнішня політика - безумовно Президент сам буде її курувати і тут за великим рахунком навіть неважливо, кого призначать міністром закордонних справ», - переконаний Бала.

Крім того, політолог вважає, що в тих умовах, які склалися в Україні за останні місяці, нинішній голова МЗС Андрій Дещиця добре впорався зі своїми обов'язками, тож у глави держави немає підстав його звільняти.

На думку аналітиків, за своє крісло може не переживати і в. о. міністра оборони Михайло Коваль. «Міністра оборони найближчим часом міняти не планують. Два міністра оборони за 100 днів... військове відомство для цього дуже консервативне», - вважає Золотарьов.

Натомість Служба безпеки України, імовірно, отримає нового керівника. «Наливайченко не є фаховим спецпризначенцем, - зауважує Віталій Бала. - Це має бути кадровий офіцер, людина зі спеціальною освітою». Андрій Золотарьов робить припущення, що на місце Валентина Наливайченка може прийти генерал Грицак, котрий свого часу був начальником особистої охорони Порошенка.

На думку Золотарьова, доля виконуючого обов'язки генерального прокурора Олега Махніцького повністю залежить від політичної волі «Свободи», яку він представляє.

Нагадаємо, «Слово і Діло» вже писало про вірогідність кадрових перестановок у зв'язку з вступом Петра Порошенка на посаду Президента. Тоді представник партії УДАР Павло Розенко заявив, що глава держави обов'язково скористається своєю квотою для переформатування уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: