Відповідальність мерів обласних центрів центрального регіону

Читать на русском

(* для збільшення зображення натисність на нього) 

Проект «Слово і діло» продовжує серію інфографічних матеріалів, що демонструють рівень відповідальності очільників обласних центрів України. Попередній випуск було присвячено мерам Рівного, Житомира, Чернігова та Сум. Сьогодні наші аналітики оцінили ефективність роботи міських голів обласних центрів центральної України – Вінниці, Черкас, Полтави, Кіровограда.

Відповідальність В. Гройсмана, С. Одарича, О. Мамая, О. Саінсуса визначається як співвідношення кількості виконаних обіцянок та їхньої загальної кількості. При цьому демонструються як загальні показники відповідальності із зазначенням  усіх зафіксованих обіцянок персони (виконаних, невиконаних, в процесі), так і показники за окремими сферами діяльності.

Для проведення більш детального аналізу усі обіцянки умовно було поділено на 8 категорій:

- дороги та організація руху;

- інфраструктура (спортивна, культурно-розважальна, виробнича);

- дошкільна та середня освіта;

- будівництво і житлово-комунальне господарство;

- транспорт;

- соціальна сфера;

- медицина;

- благоустрій.

За загальними показниками ефективності зі значним відривом лідирує В. Гройсман, який займає передові позиції від категорії до категорії. Зокрема, Вінницький керманич зосередився на ремонті доріг, розбудові інфраструктури, медичній сфері, благоустрої та житлово-комунальному господарстві. Черкаський міський голова приділив найбільшу, у порівнянні з іншими, увагу розвитку середньої освіти, натомість мер Полтави сконцентрував зусилля у соціальному і транспортному напрямках. Проте, незважаючи на успіхи у вищезгаданих областях, С. Одарич не відзначився жодною виконаною обіцянкою щодо транспортного забезпечення міста, а О. Мамай взагалі вирішив не опікуватися аварійним станом дорожнього покриття вулиць, розбудовою об’єктів інфраструктури та фінансуванням житлово-комунального господарства, медицини і благоустрою.

Залишивши на потім проведення реконструкції міських доріг, оновлення транспорту та покращення соціального становища жителів Кіровограда, О. Саінсус зайняв останні сходинки за всіма розглянутими напрямками, що і вплинуло на його загальний рейтинг, який майже в два рази нижчий за рейтинг сьогоднішнього лідера.

Наступний випуск інфографічних матеріалів проекту «Слово і діло» буде присвячено аналізу ефективності роботи мерів Харкова, Дніпропетровська та Запоріжжя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: