Карта АТО: ситуація на сході України станом на 4 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 4 липня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

На Луганському напрямку спостерігається активізація ворожих розвідувально-диверсійних груп. Українські військові вчергове продемонстрували свої професійні навички та відбили напад десяти бойовиків поблизу міста Щастя. Також бойовики продовжують чинити збройні провокації з застосуванням важкого озброєння. Противник здійснив три обстріли наших позицій біля Новотошківського зі 120-мм мінометів, а вночі застосував 152-артилерію по силах АТО, розташованих поблизу Трьохізбенки.

На Донецькому напрямку епіцентром бойових дій було селище Опитне неподалік Донецького аеропорту. Ворог гатив зі 120-мм мінометів, 122- та 152-мм артилерії, застосовував бронетехніку та своїх снайперів зранку й до дев’ятої вечора. Ще під вогонь підпали Піски, Мар’їнка, Красногорівка, Санжарівка і Троїцьке. Також неспокійно було на околицях Горлівки, зокрема у Майорську.

На Маріупольскому напрямку відносно спокійно. За увесь день бойовики двічі порушили перемир’я, але все одно застосували заборонені мирними угодами 120-мм міномети по силам АТО, що знаходяться біля Новотроїцького.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще двоє отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: