Карта АТО: ситуація на сході України станом на 28 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 28 червня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

На Маріупольскому напрямку продовжуються збройні провокації в районі Широкиного, де бойовики вдалися до танкового обстрілу наших позицій. Також ворог застосував 122-мм артилерію та 120-мм міномети по силам АТО, що розташовані біля Старогнатівки. Стріляли з Новоласпи, де бойовики зберігають своє важке озброєння. Поодинокі провокації пройшли поблизу опорних пунктів у Петрівському та Гранітному.

На Донецькому напрямку бойові дії тривають майже цілодобово. Головними цілями бойовиків залишаються позиції українських військовослужбовців в районі аеропорта, зокрема Піски, Авдіївка, Опитне. Противник не припиняє спроб пробити нашу оборону у Мар’їнці, Красногорівці Троїцькому та околицях Горлівки, але щоразу наражаються на потужну відсіч з боку наших військовослужбовців. Бойовики використовують широкий спектр зброї – від стрілецької та гранатометів до 152-мм артилерії та 120-мм мінометів і зенітних установок.

На Луганському напрямку найгарячіше було неподалік Станиці Луганської та села Кримське, де бойовики застосували крупнокаліберні міномети, зенітні установки та БМП. Крім того, наші військові гідно тримали оборону і не давали жодного шансу бойовикам на опорному пункті Золоте-4, який вистояв під мінометним обстрілом.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військових немає, 11 бійців були поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: