Росіяни обстріляли Сумщину: в області зафіксовано понад 200 вибухів

Протягом минулої доби, 18 березня, російські окупаційні війська 50 разів обстріляли Сумську область, загалом у громадах зафіксовано 214 вибухів.

Про це Сумська обласна військова адміністрація повідомила у Telegram.

«Обстрілів зазнали Миколаївська, Миропільська, Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Конотопська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська громади», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, по Хотінській та Шалигинській громадах ворог ударив з мінометів (9 і 8 вибухів відповідно), а на Миропільську скинув 17 мін.

Юнаківська громада зазнала обстрілу з артилерії (6 вибухів) та мінометів (22 вибухів). В Есманьській громаді зафіксовано обстріл зі стрілецької зброї.

У Білопільській громаді зафіксовано обстріли з мінометів (35 вибухів), артилерії (33 вибухи), танка (7 вибухів), СПГ (9 вибухів).

Великописарівську громаду росіяни атакували КАБ (24 вибухи), завдали ракетного удару, а також обстріляли з артилерії (9 вибухів) та мінометів (8 вибухів).

По території Середино-Будської громади ворог запустив FPV-дрони (2 вибухи), а також ударив з артилерії (11 вибухів) та міномету (4 вибухи).

Водночас, з артилерії та міномета окупаційні війська атакували Краснопільську громаду - сталося 6 вибухів.

При цьому, Конотопська й Миколаївська громади зазнали ракетних ударів (2 та 1 вибухи відповідно).

Нагадаємо, в останні тижні росіяни посилили обстріл Сумської області, у тому числі і Сум. Так, окупанти лише за два дні вийшли на піврічну цифру обстрілів Сумської області.

Окрім цього, внаслідок бомбардування Великої Писарівки на Сумщині загинула людина.

У ЗСУ розповіли, чим росіяни посилено обстрілюють Сумщину.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО