У ЗСУ розповіли, чим росіяни посилено обстрілюють Сумщину

Читать на русском
На Сумщині кількість ворожих обстрілів корелюється від 70 до 100 за добу з різного виду озброєння.
t.me/sumskamiskarada

Російські війська щодня збільшують кількість обстрілів населених пунктів Сумської області, використовуючи для ударів весь військовий арсенал.

Про це заявив представник ОК «Північ» Вадим Мисник у коментарі «Укрінформу».

Внаслідок бомбардування Великої Писарівки загинула людина – Сумська ОВАУ селищі Велика Писарівка Сумської області внаслідок бомбардування по центру населеного пункту 17 березня загинула людина.

Він нагадав, що значне збільшення обстрілів на Сумщині фіксують від початку минулого тижня. Наразі воно корелюється від 70 до 100 обстрілів на добу.

«Росіяни використовують по прикордонній Сумській області весь арсенал зброї - від артилерії, мінометів, гармат, РСЗВ і до авіаційних засобів (FPV-дрони, безпілотники типу Shahed або Ланцет). Також скидають некеровані ракети з гелікоптерів та авіабомби з літаків», – розповів Мисник.

За його словами, за останні дні такі села як Попівка Великописарівської громади на кордоні з рф прийняли найбільше російських ударів.

Під ударом ворога – цивільна інфраструктура, адмінбудівлі, критична інфраструктура, приватні будинки громадян. Росіяни також руйнують мости та дороги, що ускладнює евакуацію мирного населення.

При цьому до деяких сіл на прикордонні Сумської області поки що неможливо доїхати та провести евакуацію громадян.

Нагадаємо, в останні тижні росіяни посилили обстріл Сумської області, у тому числі і Сум. Так, окупанти лише за два дні вийшли на піврічну цифру обстрілів Сумської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: