Ворог намагався прорвати оборону ЗСУ на Новопавлівському напрямку – Генштаб

На Новопавлівському напрямку ворог 28 разів намагався прорвати оборону українських військ. Загалом впродовж минулої доби, 16 березня, на фронті відбулося 58 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Відомо, що за вчора ворог завдав 6 ракетних та 62 авіаційних удари, здійснив 125 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Під артилерійським вогнем були близько 140 населених пунктів.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах та проводить диверсійну діяльність.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не вів.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили одну атаку противника в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку відбито 5 атак ворога в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка та східніше Часового Яру Донецької області.

На Авдіївському напрямку, ЗСУ відбили 11 спроб атак росіян в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та східніше Водяного Донецької області, там ворог 28 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку війська рф 4 рази атакували позиції захисників в районах Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку окупанти не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснено 2 штурми позицій наших військ.

«Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту», – додають у дописі.

Нагадаємо, у суботу, 16 березня, на Сумщині російські окупанти здійснили дві спроби проникнення ДРГ, які були зупинені українськими військовими.

До слова, в Інституті вивчення війни писали, що війська рф, ймовірно, продовжать наступальні дії, щоб дестабілізувати українські оборонні лінії навесні 2024 року. При цьому ворог готується до нової наступальної операції влітку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО