Обстріли Сумщини: за останню добу зафіксовано більше 250 вибухів

Протягом минулої доби, 11 березня, російські окупаційні війська 39 разів обстріляли Сумську область, у прикордонних громадах зафіксовано 265 вибухів. Зокрема загарбники атакували Сумщину ШОАБ, НАР та скидали ВОГ.

Про це Сумська обласна військова адміністрація повідомила у Telegram.

Зазначається, що обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Тростянецька, Новослобідська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади.

«Протягом дня росіяни вчинили 39 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 265 вибухів», - йдеться у повідомленні.

Численних ворожих атак зазнала Середино-Будська громада. На її територію ворог скидав кулькові осколкові авіабомби й обстрілював з міномета. По Білопільській громаді загарбники здійснили пуски шести ракет НАР з гелікоптера, а також обстріляли зі ствольної артилерії, мінометів та атакували FPV-дроном.

У Миропільській громаді було 26 вибухів. Ворог бив з мінометів і РСЗВ.

По Юнаківській громаді ворог бив з РСЗВ, мінометів (46 вибухів) та артилерії, а також скинув із безпілотників ВОГ - 62 вибухи.

При цьому, по Краснопільській громаді росіяни вдарили з артилерії, авіації (ракетами НАР) і з мінометів.

В Есманьській громаді зафіксовано мінометні обстріли, у Тростянецькій – ракетний, а в Зноб-Новгородській - артилерійський. Новослобідську, Великописарівську та Шалигинську громади росіяни обстрілювали зі ствольної артилерії.

Нагадаємо, внаслідок обстрілу російськими військами села Іванівка Херсонської області у понеділок вдень, 11 березня, загинув чоловік.

Також російські війська у понеділок, 11 березня, 7 разів атакували населені пункти Нікопольського району Дніпропетровської області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО