Британські розвідники проаналізували останні досягнення загарбників на фронті

Британські розвідники проаналізували та назвали захоплення росіянами села Крохмальне на Харківщині та села Веселе поблизу Бахмута стратегічно несуттєвим.

Про це йдеться в повідомленні розвідників.

У дописі зазначають, що останні досягнення окупантів на фронті є несуттєвими, в той час, як ЗСУ зосереджуються на активній обороні.

«Довоєнне населення Веселого становило 102 людини, а Крохмального – 45. Це – продовження незначного просування росії, в той час, як Україна зосереджується на активній обороні», – йдеться в огляді.

Наразі, за даними британців, головною метою російських військ залишається захоплення міста Авдіївка на Донеччині, й вони ведуть наступ із трьох напрямків, аби оточити населений пункт з півдня, півночі та сходу. При цьому ворог зазнав значних втрат в особовому складі та бронетехніці, часто спричинених боєприпасами українських безпілотних літальних апаратів

Крім цього, в дописі додають, що попри спробу проникнення в тил українських позицій в Авдіївці через тунелі, українські контратаки стримують російські сили від подальшого просування в межах міста.

«Оскільки основний шлях постачання в Авдіївку залишається недоторканим, а українські сили здійснюють локальні контратаки, місто, ймовірно, залишатиметься під контролем України протягом найближчих тижнів», – наголошують у британській розвідці.

Нагадаємо, російські війська збільшили кількість штурмів в операційній зоні ОСУВ «Таврія». Окупанти другу добу поспіль проводять по 50 бойових зіткнень за день.

На півдні ж окупанти ведуть війну досить нерівномірно. Росіяни то збільшують, то зменшують кількість штурмів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО