Загарбники активізовують наступ, але зазнають більших втрат – британська розвідка

Російські окупаційні війська активніше наступають по всьому фронту та через це втрачають ще більше особового складу та техніки.

Про це повідомляє британська розвідка.

Розвідники, з посиланням на дані українського Генштабу від 19 січня, пишуть, що кількість російських обстрілів на лінії фронту зросла на 27% порівняно з попередньою добою. Зростання підтверджують і дані за останні п’ять днів.

Тоді як за ці п'ять днів кількість втрат військової техніки з боку російської армії зросла на 88%. Кількість втрат у живій силі в окупаційних військах також зросла на 15%.

«Ці дані свідчать про стабільне зростання інтенсивності російських наступальних дій по всьому фронту протягом останніх двох тижнів. Ключовим фактором, що сприяє активності рф є замерзання ґрунту, що дозволяє краще пересуватися бронетехніці», – додали розвідники.

Нагадаємо, російські війська захопили село Крохмальне на Харківщині. Сили оборони відійшли на запасні позиції, аби зберегти життя бійців.

У січні стало відомо, що росіяни відновили штурми під Куп'янськом. У Харківській ОВА прокоментували інформацію у ЗМІ про можливий новий прорив ворога.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО