На Донеччині оголосили додаткову обов'язкову евакуацію дітей

Через часті обстріли армії рф у восьми населених пунктах Бахмутського і Покровського районів Донецької області оголошено примусову евакуацію дітей.

Про це повідомило Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Сьогодні на засіданні Координаційного штабу з питань обов’язкової евакуації одноголосно підтримано рішення Донецької ОВА про оголошення обов’язкової евакуації приблизно 250 дітей. Вона буде проведена із 8 населених пунктів Бахмутського та Покровського районів, де безпекова ситуація залишається критичною», – йдеться у повідомленні.

Усіх дітей у супроводі одного з батьків або законного представника буде вивезено до початку холодів.

_«Спочатку евакуйованих направляють у гуманітарний хаб. Там вони можуть перепочити, поїсти й отримати всебічну підтримку і допомогу.

Далі їх прийме Житомирщина. Там вони безкоштовно будуть забезпечені прихистком, соціальними виплатами, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою»,_ – розповіли у відомстві.

За даними міністерства, 41 дитину вже вивезено у безпечні місця.

Крім того, через погіршення ситуації з безпекою на Херсонщині чиновники ухвалили рішення щодо обов'язкової евакуації людей із 34 населених пунктів. Зокрема йдеться насамперед про сім'ї з дітьми. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що із 12 населених пунктів Донеччини евакуювали всіх дітей. У жовтні на Херсонщині розширили перелік населених пунктів для евакуації дітей.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО