Авіакатастрофа на Житомирщині: стали відомі імена загиблих пілотів

Внаслідок авіакатастрофи під Житомиром 25 серпня загинули троє українських пілотів. Сьогодні стали відомі їхні імена.

Про це повідомляє 40-а бригада тактичної авіації у Facebook.

У командуванні бригади наголосили, що загиблі пілоти були досвідченими льотчиками і захищали небо України, зокрема виконували завдання на Східному та Запорізькому напрямках. У неділю, 27 серпня, стали відомі імена загиблих.

Відтак 25 серпня загинув харків’янин капітан Андрій Пільщиков з позивним «Джус». Чоловік 8 років життя присвятив авіації. З початком повномасштабної війни мав понад 500 годин нальоту, зокрема й під час виконання бойових завдань в складних умовах.

«Він здобув низку державних та відомчих нагород. Активно виступав у західних медіа, зокрема в питанні надання Україні сучасних літаків F-16», – додають у дописі.

У авіакатастрофі також загинув майор В'ячеслав Мінка. Він повернувся в авіацію у 2015 році, коли рф напала на Україну. З початком повномасштабного вторгнення мав понад 200 годин нальоту.

«Був досвідченим пілотом бригади, технічно підготовленим. Знався на різних типах літаків, значну частину служби присвятив інструкторській справі», – відзначають у бригаді.

Поліг того дня також майор Сергій Проказін, який 24 роки життя присвятив авіації. Він подолав шлях від льотчика до заступника командира бригади. З 2022 року мав понад 100 годин бойових польотів.

Нагадаємо, 25 серпня 2023 року, на Житомирщині під час польоту у небі зіштовхнулися два навчально-бойові літаки моделі Л-39. В результаті трагедії загинули три пілоти Повітряних Сил ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на авіакатастрофу та заявив, що про деталі говорити зарано.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО