Україна отримала мільярдний грант від США

Україна отримала 1,25 млрд доларів грантових коштів від Сполучених Штатів Америки. Гроші надійшли через мультидонорський цільовий фонд Світового банку.

Про це повідомило Міністерство фінансів у понеділок, 31 липня.

«Грант надано як частину п'ятого додаткового фінансування у рамках проекту Підтримка державних видатків для забезпечення сталого державного управління в Україні (PEACE in Ukraine). Метою проекту є часткова компенсація видатків державного бюджету, зокрема соціальних та гуманітарних, не пов'язаних із сферою безпеки та оборони», – йдеться у повідомленні.

Грантові кошти підуть на відшкодування видатків держбюджету: на оплату праці працівників держорганів та виплат за окремими програмами соціальної допомоги (ВПО, особам з інвалідністю, малозабезпеченим сім'ям, виплати житлово-комунальних субсидій) та іншим соціальним виплатам.

Мінфін уточнив, що 2023 року Україна вже отримала $8,45 млрд. грантових коштів від США. Загалом з початку повномасштабної війни до держбюджету надійшло $20,4 млрд грантових коштів від США.

Нагадаємо, минулого тижня Євросоюз виділив Україні транш у 1,5 млрд. євро у рамках програми макрофінансової допомоги на 18 млрд. євро. А 27 липня Україна одержала новий транш фінансової допомоги від Світового банку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО