Протести у Франції: в четверту ніч заворушень затримали майже тисячу людей

Міністерство внутрішніх справ Франції повідомило, що після четвертої ночі масових заворушень через убивство поліцією підлітка по всій країні затримані 994 особи.

Про це йдеться у матеріалі CNN.

Як зазначається, протести тривали до ранку суботи, 1 липня, попри оголошену днем раніше заборону на всі масштабні заходи в країні.

«Міністерство внутрішніх справ Франції повідомило, що в суботу 994 людини були затримані після четвертої ночі насильства. Зареєстровано 2 560 пожеж на дорогах загального користування, згоріло 1 350 автомобілів, а також були 234 випадки пошкодження або пожежі в будівлях», - йдеться у повідомленні.

На протидію заворушенням по всій країні відрядили 45 тисяч поліцейських, зокрема спецпризначенців. У п’ятницю ввечері зазнали поранень 79 правоохоронців, на поліцейські і жандармські відділки скоєно 58 нападів.

Нещодавно стало відомо, що на вулиці Франції вийде ще 5 тисяч поліцейських, щоб вгамувати масові протести.

Нагадаємо, протести у Франції спалахнули у зв'язку з розправою поліцейського над 17-річним підлітком, що сталася 27 червня. Співробітник правоохоронних органів вимагав, щоб неповнолітній зупинив машину. Отримавши відмову, поліцейський вистрілив у нього. Наразі правоохоронець перебуває під вартою.

Раніше повідомлялося, що президент Франції Емманюель Макрон звинувачує соцмережі у розпалюванні насильства.

Також, нагадаємо, навесні у Франції сотні тисяч людей вийшли на протести проти пенсійної реформи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО