Верховний суд розгляне скаргу на виправдання судді КОАС Брагіної

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким виправдали суддю Київського окружного адміністративного суду Олександру Брагіну від звинувачень у відмові подати електронну декларацію.

Таке рішення 8 червня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора у кримінальному провадженні на ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 14 березня 2023 року щодо (Олександри Брагіної – ред.)», – ідеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС визнав суддю Брагіну винуватою і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 51 тисяч грн з позбавленням права обіймати посади, зазначені у пункті 1, підпунктах «а», «в» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», окрім виборних посад, строком на один рік.

Сторона захисту подали апеляційну скаргу на це рішення. Апеляційна палата скаргу задовольнила і вирішила виправдати суддю Брагіну.

За версією обвинуваченням, попри можливість подати декларацію за 2020 рік суддя Брагіна цього не зробила. Дії судді кваліфіковані за ознаками кримінального проступку, передбаченого ст. 366-3 КК України.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили судді Київського ОАС Брагіній про підозру. В листопаді 2022 року обвинувальний акт стосовно судді Брагіної скерували до Вищого антикорупційного суду.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО