Сили оборони просунулись на Сватівському напрямку – Сирський

Українські військові контратакували російських окупантів на Сватівському напрямку та просунулися на 400 метрів.

Про це йдеться у Telegram-каналі командувача Сухопутних військ генерал-полковника Олександра Сирського.

Окупанти посилили своє угруповування штурмовими загонами «Шторм Z», які складаються з в'язнів. Тоді навіть чисельна перевага не допомагає ворогу.

Сирський заявив, що російські війська перейшли до наступальних дій в районі Максютівки, Новоселівського, Куземівки, Макіївки, Белогорівка та Спірного. Та українські оборонці не лише відибили атаки на Сватівському напрямку, але й успішно контратакували та просунулися вперед.

«Хочу відзначити роботу підрозділу 92-ї окремої механізованої бригади, який не лише відбив атаку ворога на Сватівському напрямку, але й успішно контратакував і на його «плечах» просунувся вперед на 400 метрів. Інший приклад, це успішні дії військовослужбовців 80 окремої десантно-штурмової бригади, які щоденно, крок за кроком, грамотними тактичними діями звільнили значну ділянку території в районі Іванівського лісу», – додав командувач.

Тим часом росіяни намагаються будь-якими способами втекти з фронту чи тренувальних таборів. Так, у Сватовому Луганської області 2 червня дезертирували близько 40 військовослужбовців російських окупаційних військ.

Також писали, що Данілов назвав співвідношення втрат України та росії у боях за Бахмут.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО