У росії пропагують примусову роботу для потреб війни – британська розвідка

У російській федерації в публічному просторі почастішали заклики до примусу суспільства працювати на потреби війни. Схожий підхід використовували ще у радянські часи.

Про це повідомляє британська розвідка.

Розвідники зазначають, що протягом останніх тижнів тон публічних дебатів у росії перейшов від простого покарання тих, хто критикує війну в Україні, до закликів до громадян активно жертвувати собою на підтримку військових зусиль. Зокрема, російські ЗМІ та бізнес-групи звернулися до Міністерства економіки з проханням надати дозвіл на шестиденний робочий тиждень для працівників з огляду на економічні вимоги війни. Очевидно, що додатково оплачувати росіянам за це не будуть.

Крім цього, російська пропагандистка Маргарита Симоньян заявила, що громадяни повинні працювати на заводах з виробництва боєприпасів по дві додаткові години щодня після своєї основної роботи.

«Зміна тональності розмов явно перегукується з радянським відчуттям суспільного примусу. Це також підкреслює, що керівництво, швидше за все, вважає економічні показники вирішальним фактором перемоги у війні», – додають у розвідці.

Раніше британські розвідники повідомляли, шо російські військові намагалися забезпечити дисципліну у своїх лавах під час війни в Україні, але ситуація погіршилася після примусової мобілізації резервістів з жовтня 2022 року.

Також розповідали, що росія, швидше за все, створює нову «елітну» авіаційну групу під кодовою назвою «Шторм» для ударів по Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО