Відсторонення підозрюваної судді з Одеси від розгляду справ продовжили

Вища рада правосуддя продовжили відсторонення судді Київського районного суду міста Одеси Людмили Салтан від розгляду судових справ до 26 липня. Її підозрюють в одержанні 4000 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 26 травня ухвалив орган, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя вирішила: клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратура Олександра Клименка задовольнити. Продовжити до 26 липня строк тимчасового відсторонення судді Київського районного суду міста Одеси Салтан Людмили у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – оголосив рішення голова ВРП Григорій Усик.

Нагадаємо, 29 березня 2023 року НАБУ і САП викрили суддю Київського райсуду Одеси Людмила Салтан «на гарячому». За даними слідства, служителька Феміди отримала кошти від громадянина за ухвалення позитивного рішення у цивільній справі на його користь. Її викрили одразу після одержання неправомірної вигоди.

31 березня керівник антикорупційної прокуратури повідомив Салтан про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Пізніше Вища рада правосуддя дозволила заарештувати Салтан.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО