Стало відомо, скільки за рік зібрала коштів платформа UNITED24

Рік тому запрацювала фандрейзингова платформа UNITED24, за цей час на рахунки НБУ надійшло понад 325 мільйонів доларів.

Про це повідомили у пресслужбі UNITED24.

Зазначається, що це внески від міжнародних компаній, українського бізнесу, благодійних організацій, світових знаменитостей та донорів зі 110 країн.

«За зібрані кошти профільні міністерства придбали 176 машин швидкої допомоги, а також сотні одиниць медичного обладнання, амуніцію для українських захисників, першу в Україні машину для розмінування, законтрактували понад 3839 БПЛА / комплексів БПЛА, відбудували 11 мостів на деокупованих Миколаївщині та Херсонщині та започаткували перший у світі флот морських дронів», – йдеться у повідомленні.

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров каже, що за рік було втілено понад 50 великих цільових зборів.

Серед найбільших цільових зборів UNITED24:

  • перший флот морських дронів, було зібрано понад 500 мільйонів гривень.

  • збір «Азовсталь. Символ незламності». Загальний наклад браслетів з довоєнної партії металу «Азовсталі» склав 100 тисяч штук і був проданий у 44 країни. Завдяки цьому вдалося зібрати майже 300 мільйонів грн.

  • «Мить. Українська кам'яна». Лімітована партія «АРТЕМСОЛІ» зібрала понад 58 мільйонів 500 тисяч гривень на дрони-камікадзе для українських розвідників.

  • найбільшим вибором за напрямом «Медична допомога» став андрейзинг на автівки швидкої допомоги типу С. Завдяки міжнародному бізнесу та донорам з усього світу було зібрано понад 460 мільйонів гривень.

Раніше у ГУР розповіли про результати роботи «народного супутника».

Також повідомлялося, що американський історик Тімоті Снайдер зібрав 1 268 000 доларів на систему, яка допомагає боротися з ворожими дронами-камікадзе. Її називають «Ловцем шахедів».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО