Росіяни поширюють фейк про ураження цілей ЗСУ внаслідок нічної атаки

Росіяни поширюють фейк, що нібито після останнього ракетного обстрілу вони уразили 140 цілей Збройних сил України.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Центру протидії дезінформації при РНБО України.

«У ніч з 30 квітня на 1 травня росія вкотре влаштувала ракетний терор, випустивши по території України 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Силами протиповітряної оборони було збито 15 ракет із 18. Після ракетного терору країна-агресор зухвало заявила, що в результаті «удару відплати» було «уражено 140 цілей ЗСУ». Такі заяви не відповідають дійсності», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, у Центрі відзначають, аби вразити скільки цілей, потрібно мати на борту стратегічних літаків більше як 100 ракет. Росія наразі не виготовляє літаки, а лише ремонтує одні за рахунок інших. Наявна авіація окупантів наразі може нести лише 2-3 ракети.

Також наголошують, що росіяни вкотре намагаються виставити себе жертвою, на яку напали, тому вони змушені захищатися.

«Це є грубою маніпуляцією. Адже саме росія напала на Україну та свідомо вчиняє геноцид українського народу, обстрілюючи житлові будинки та обʼєкти цивільної інфраструктури», – додали у пресслужбі.

Нагадаємо, вночі у понеділок, 1 травня, по всій території Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. Вона почала ширитися після 3-ї години ночі. Окупанти атакували з літаків стратегічної авіації, загалом випустивши 18 крилатих ракет.

У столиці усі ворожі цілі знищили сили ППО. Тоді як через ракетний удар по Павлоградському району Дніпропетровської області постраждали 34 людини.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО