Китай випереджає рф у розробці гіперзвукової зброї – Пентагон

Китай випереджає росію у розробці гіперзвукової зброї і, можливо, вже розгорнув зброю, здатну вражати бази США у Тихому океані.

Про це повідомив головний науковий співробітник аналітичного відділу Розвідувального управління Міноборони США Пол Фрейстрел, передає Bloomberg.

«Китай також розробляє міжконтинентальну балістичну ракету з гіперзвуковою боєголовкою, що планує, яка випробовується з 2014 року», – йдеться у заяві.

Зазначається, що у липні 2021 року зброя показала, що вона може здійснити навколосвітню подорож.

«Хоча і Китай, і росія провели численні успішні випробування гіперзвукової зброї і, ймовірно, розгорнули оперативні системи, Китай лідирує в росії як за допоміжною інфраструктурою, так і за кількістю систем», – додав Фрейстлер.

Китай різко просунувся у розробці звичайних та ядерних гіперзвукових ракетних технологій та засобів за рахунок інтенсивних, цілеспрямованих інвестицій, розробок, випробувань та розгортання. За його словами, Академія аеродинаміки Китаю стверджує, що експлуатує як мінімум три гіперзвукові аеродинамічні труби, здатні працювати на швидкостях 8, 10 і 12 махів.

Заразі росія має три бойові системи, зокрема знаряддя морського базування зі швидкістю 8 махів.

Зазначимо, подібною зброєю росія завдавала ударів по Україні.

Нагадаємо, США мають намір зробити все, щоб ракетні удари Росії по Україні не стали нормою.

Раніше стало відомо, що США планують виділити на підтримку України в 2024 році.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО