У Житомирі повертають графіки відключень світла: мер оцінив наслідки удару по місту

Мер Житомира Сергій Сухомлин розповів про проблеми, з якими зіткнулося місто через удар росіян по енергетичній інфраструктурі.

Під час вечірнього брифінгу Сухомлін зазначив, що ситуація продовжує залишатися складною.

«Сьогодні вночі було завдано удару «Шахедами» по енергетичній інфраструктурі міста Житомира. Наслідки досить складні, вже вранці у кранах води не було, знеструмлено водоканал та інші об'єкти Житомира. І лише в обід почали частково підключати деякі об'єкти», – заявив мер.

Сухомлин зазначив, що зараз знеструмлено приблизно 50% Житомира. У місті не працює електротранспорт, на маршрути вивели додаткові автобуси.

Він також повідомив, що через удар у місті запровадять графіки відключень електроенергії.

«Я думаю, що приблизно година – і буде відключення знову Житомира. Повертаємося до графіків подачі світла. Приблизно 2-2,5 тижня – і за рахунок поставок електроенергії з інших областей ситуація повинна стабілізуватися», – підсумував мер.

Нагадаємо, росіяни цієї ночі завдали масованого ракетного удару по Україні. Було запущено 81 ракету різного базування. При цьому ЗСУ вдалося знищити 34 крилаті ракети і 4 безпілотники.

Окупанти, серед іншого, вдарили по Харкову та області, а також по Києву. Крім того, на Львівщині російська ракета впала у житловій зоні, є загиблі.

У росії назвали сьогоднішню ракетну атаку на Україну «ударом відплати за Брянську область».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО