У Києві один з провулків хочуть перейменувати на честь Монастирського

Група народних депутатів ініціювала перейменування одного із провулків Києва на честь загиблого екс-керівника МВС України Дениса Монастирського.

Про це повідомила нардеп Галина Янченко у своєму Telegram-каналі.

Вона заявила, що під відповідним зверненням до Київської міськадміністрації підписалося вже 150 народних депутатів. Найближчими днями Янченко має намір зустрітися з київською владою, щоб обговорити це питання.

«Денис був прекрасним другом і дуже світлою людиною, професіоналом своєї справи та великим государем. Тому вважаю своїм моральним обов'язком запустити ініціативу щодо увічнення пам'яті Дениса», – повідомила Янченко.

У документі, опублікованому нардепом, зазначено, що перейменувати пропонують провулок Виноградний, розташований у Печерському районі столиці.

Нагадаємо, Монастирський, а також його перший заступник Євген Єнін та державний секретар Юрій Лубкович, загинули 18 січня під час аварії вертольота неподалік дитячого садка у Броварах. Загалом внаслідок авіакатастрофи загинули 14 людей, з них одна дитина.

Раніше голова комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Сергій Йонушас назвав терміни розшифровки «чорної скриньки» з борту вертольота.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО