Окупанти визнали, що знищення Маріуполя було цілеспрямованою тактикою

Російські окупанти визнали, що повне знищення Маріуполя, що на Донеччині, було їх цілеспрямованою тактикою.

Про це повідомляє Маріупольська міськрада у Telegram.

Зокрема, в дописі наголошують, що бойовик Олександр Ходаковський у своєму telegram-каналі прямим текстом написав, що при захваті Маріуполя стояла мета «зносити перед собою все». Теж саме тепер окупанти роблять з Вугледаром.

«Ми зносимо перед собою все, що противник може використовувати як укриття, і тому такі наслідки. Досвід боїв у Маріуполі показав, що достатньо декілька грамотно організованих взводів, щоб тримати батальйон. Щоб потрапити до будівлі і проводити в ній зачистку – до будівлі ще треба підійти. Противник косить вогнем штурмовиків на підходах, і лише один вихід – зносити цю будівлю хоч чимось», – написав загарбник.

Нагадаємо, у тимчасово захопленому Маріуполі російські окупанти засипали русло річки Кальчик, а водогін спрямували через трубу. Це спричинило екологічну катастрофу.

Додамо, «руський мир» стер з землі кілька міст України: на їхньому місці залишилися лише руїни, про «звільнення» яких переможно повідомляють кремлівські пропагандисти. Деякі населені пункти вже не відбудовуватимуть. На інфографіці «Слово і діло» – які міста були повністю чи частково зруйновані війною.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО