Перевіряється інформація про загибель 2 українців під час землетрусу в Туреччині

Внаслідок землетрусу в Туреччині, ймовірно, загинули двоє громадян України. Посольство зараз перевіряє цю інформацію. Також відомо про 4 постраждалих.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook.

«Як повідомила турецька сторона, внаслідок землетрусу ймовірно загинули двоє громадян України. Посольство нині перевіряє цю інформацію та вживає заходів задля встановлення осіб загиблих. Відомо також про 4 постраждалих українців. Вони отримали легкі тілесні ушкодження, загроз їхньому життю немає, госпіталізації вони не потребують. Постраждалі забезпечені тимчасовим житлом і продуктами харчування», - написав він.

Ніколенко додав, що загалом дипломати вже розшукали 38 громадян України. Продовжуються пошуки ще 19 українців, які не виходять на зв'язок.

«МЗС готується відправити українських консулів в місто Газіантеп. Дипломати посольства зможуть прибути в зону стихійного лиха, щойно дозволить ситуація на тлі оголошеного режиму надзвичайного стану в Туреччині. Консули координуватимуть на місці допомогу громадянам України, доставлять їм теплі речі та предмети першої необхідності», - додав він.

Нагадаємо, 6 лютого на південному сході Туреччини стався два землетруси магнітудою понад 7 балів, від яких постраждала і Сирія. На сьогодні жертв уже понад 5 тисяч.

У постраждалих районах Туреччини на 3 місяці запровадили режим НС.

Україна відправляє до Туреччини загін ДСНС із майже 90 рятувальників.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО