У Луганську окупанти почали масово депортувати місцевих жителів до рф – ОВА

У Луганську російські окупанти почали депортувати місцевих жителів до росії, а до їхніх будинків заселяються російські військові.

Про це повідомляє пресслужба обласної адміністрації у понеділок, 30 січня.

«Останніми днями масово вивозять людей з Попівки, що на Сватівщині. Наказали приготуватися іншим прилеглим населеним пунктам, зокрема Сватовому. Про бажання виїхати у місцевого населення ніхто не запитує, куди всіх везуть і де розміщуватимуть посеред зими – теж. В принципі, росіянам байдуже. Головне – звільнити домівки для своїх вояк», - сказано у повідомленні.

В ОВА також нагадали про ситуацію в Підгорівці поблизу Старобільська, де кілька місяців росіяни жили в будинках місцевих мешканців, і тих, які через окупацію залишили будинки та поїхали, і тих, кого вивезли.

«А коли потрібно було їхати ближче до фронту, виявилося, що домівки спорожніли – загарбники вивезли все, що хотіли. Така сама ситуація спостерігалася й в сусідньому Половинкиному», - заявили в ОВА.

При цьому у січні членів сімей мобілізованих на окупованій території регіону також почали вивозити з Луганська до росії.

Нагадаємо, на Луганщині вчителі перевіряють телефони дітей.

Також повідомлялося, скільки військових стягнули росіяни на Луганський напрямок.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО