Українські захисники ефективно застосовують озброєння зі США – Резніков

Міжнародні партнери України переконалися, що все озброєння та обладнання, що доставляється зі США, ефективно застосовується українськими захисниками.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков після зустрічі у Києві з генеральним інспектором Міністерства оборони США Робертом Сторчем та американською делегацією.

«Довіра - це те, на чому побудовані наші відносини. Транспарентність усіх без винятку процесів – те, чого ми досягли і продовжуємо дотримуватися. Питання постачання зброї та її обліку приділяється дуже пильна увага до Міноборони та ЗСУ», – зазначив Резніков.

Він додав, що делегація інспекторів США позитивно наголосила на перших результатах впровадження Міністерством оборони України логістичної програми LOGFAS, яка дозволяє моніторити постачання Україні озброєння від країн-партнерів та контролювати рух матеріально-технічної допомоги.

За словами Резнікова, під час зустрічі обговорювалася подальша робота з автоматизації щодо забезпечення контролю та запобігання корупції.

«І я, і пан Сторч висловилися за важливість контролю. Наші партнери переконалися, що все озброєння та обладнання, що доставляється зі США у відповідній кількості, ефективно застосовується українськими захисниками», – зазначив міністр оборони України.

Обидві сторони висловили впевненість, що Україна переможе і у партнерстві на всіх етапах «цієї боротьби зі злом світового масштабу».

Також Резніков наголосив, що вже зараз необхідно закладати фундамент для співпраці після війни – треба буде відновлювати незалежну та суверенну Україну, не пострадянську.

Нагадаємо, Олексій Резніков після розмови з міністром оборони США анонсував добрі новини.

Також Резніков розповів, яку роль західні танки відіграють на фронті.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО