Росія відповідатиме за всі вкрадені активи Української держави та компаній – Зеленський

Президент Володимир Зеленський прокоментував рішення Верховного суду Франції про стягнення з росії 1,5 млрд доларів на користь українського ощадбанку. За його словами, країна-агресор відповідатиме за всі вкрадені активи.

Про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

«Росія відповідатиме за всі вкрадені активи Української держави та компаній. Це перша перемога державної компанії в судах проти росії щодо захопленого в Криму, і я дякую кожному й кожній, хто забезпечив цей результат», – підкресли Зеленський.

Також він розповів, що представники Офісу президента та уряду взяли участь у конференції в Америці щодо створення спецтрибуналу через злочини рф проти України. Президент наголосив, що українці доб’ються очікуваного результату, а також анонсував важливі рішення для захисту держави у другій половині тижня.

Глава держави провів засідання Ставки, під якого доповіли про найгарячіші точки на Донбасі, Харківщині та про загальну ситуацію на кордонах. Також він провів нараду щодо стабілізації енергосистеми й захисту електростанцій.

«Постійно збільшуємо генерацію та постачання електрики – майже щодня додаємо ще обсягу. Але варто не забувати – і не забувати всім, – що відновити 100% енергосистеми, якою вона була до початку російського енерготерору, зараз неможливо. Потрібен час. Саме тому в більшості міст і районів зберігаються графіки відключень», – зазначив Зеленський.

За його словами, найбільше відключень зараз у Києві та області, на Львівщині, у Житомирській області, на Хмельниччині, Полтавщині, Вінниччині та в Закарпатті.

Нагадаємо, президент також заявив, що внаслідок обстрілу російськими військами 7 грудня Курахового у Донецькій області загинули вже 10 мирних жителів.

Крім того, американський журнал Time назвав людиною 2022 року президента України Володимира Зеленського та «дух України».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО