Замість черг та гори документів: у «Дії» розпочали запис на бета-тест шлюбу онлайн

У «Дії» розпочали запис на бета-тест заяви про реєстрацію шлюбу онлайн. На порталі можна одразу обрати місце та час, формат та зал, де пройде церемонія.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

«Замість кількох походів до ДРАЦС, черг та гори документів – 10 хвилин на порталі «Дія». Ми розпочинаємо запис на бета-тест заяви про шлюб онлайн», – йдеться в повідомленні.

Відтепер не потрібно буде йти до ДРАЦС, заповнювати папери, вручну вводити особисту інформацію, проходити перевірку держреєстратора, а потім, після сплати у банку держмита, обговорювати формат церемонії. На порталі можна буде подати заяву та одразу обрати місце та час, формат та зал для церемонії.

«Спрощуємо процедуру, усуваючи всі бюрократичні процеси. Якщо вам більше 18 років, маєте електронний підпис та другу половинку – долучайтеся до бета-тесту», – додав Федоров.

Нагадаємо, у програмі «Дія» з'являться документи про освіту. Українці зможуть отримати доступ до своїх дипломів та атестатів про освіту, дані яких містяться у Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Раніше у додатку «Дія» з'явилося електронне пенсійне посвідчення та послуга купівлі військових облігацій.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО