НАБУ завершило розслідувати справу мера Білої Церкви Дикого

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування кримінального провадження за підозрою мера Білої Церкви Київської області Геннадія Дикого у зловживаннях на 8,7 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«НАБУ та САП завершили розслідування за підозрою чинного міського голови одного з населених пунктів Київської області та його спільника, власника нерухомості, у завданні понад 8,7 млн грн збитків територіальній громаді. 11 листопада 2022 року стороні захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення», – інформує відомство.

Дії міського голови кваліфікували за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч.4. ст. 358 (підроблення документів або використання підроблених документів) Кримінального кодексу України, його спільника — за ч. 5 ст. 27 (пособництво), ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 27 (підбурювання), ч. 2 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

Як відомо, ВАКС відпустив мера Білої Церкви Дикого на поруки. Його поручителями стали: народний депутат від фракції «Слуги народу» Валерій Колюх; депутати Київської обласної ради Олександр Поляруш і Володимир Сабадаш; перший заступник голови Київської облради Ярослав Добрянський і колишній командир 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Олександр Вдовиченко.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру меру Білої Церкви Геннадію Дикому та одному з власників нежитлового приміщення. Як встановило слідство, 30 серпня 2018 року на пленарному засіданні 55 сесії Білоцерківською міською радою Київської області було розглянуто подання мера Дикого, за результатами якого було ухвалено рішення про придбання нерухомості. Так, вказаним рішенням було придбано право на будівництво адміністративно-торговельного комплексу відповідно до архітектурно-планувального завдання та об'єкт незавершеного будівництво загальною площею 4728,5 квадратних метрів.

Вартість цієї нерухомості за результатами оцінки була визначена в розмірі майже 24 млн грн. Водночас, попередні власники, а саме Павло Ходаківський і Наталія Сокирко, це майно придбали у фірми ТОВ «Т.Р.К. Театральний» лише за 4,5 млн грн. Оцінку вартості вказаної нерухомості проводив оцінювач ТОВ «Укрекспертиза-центр» і вона має ознаки завищення вартості, так як оцінювачем використаний порівняльний метод та обрані об'єкти порівняння, які явно не відповідають технічному стану досліджуваного приміщення. Зазначеними діями, за оцінкою слідства, міському бюджету Білої Церкви завдано збитку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО