Росія вже зазнала вдесятеро більше втрат, ніж Україна – Зеленський

Втрати серед особового складу російської армії з початку вторгнення вдесятеро перевищують втрати українських військ. Одна з причин – командування рф використовує солдатів як «гарматне м'ясо».

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю CNN.

За його словами, заява Пентагону про те, що росія втратила половину своїх танків у війні проти України, близька до реальності.

«Я думаю, що це більш-менш відповідає дійсності. Хоча, відверто кажучи, повної реальності, особливо щодо особового складу, ніхто не знає, але їхні втрати вдесятеро перевищують наші», – заявив президент.

Зеленський додав, що російське командування не шкодує солдатів і використовує їх як «гарматне м'ясо». Тому російські втрати набагато більші.

«Щоразу, коли ми просимо у наших партнерів артилерію чи бронетехніку, йдеться не просто про озброєння, а насамперед про захист наших військових», – зазначив глава держави.

Він також наголосив, що артилерія від США та Європи допомогла зламати російський наступ.

«Ми їх зупинили, ми деокупували значну частину нашої території. І в цьому справді допомогла артилерія та нові технології», – додав Зеленський.

Нагадаємо, за даними Генштабу, з 24 лютого загальні втрати армії рф орієнтовно склали 78 690 осіб. Також було знищено 2804 танки та сотні одиниць військової техніки.

Як повідомляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, росія вже втратила вдвічі більше літаків, аніж СРСР за 10 років війни в Афганістані.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО