У Кабміні пояснили українцям, як убезпечитися від дронів-камікадзе

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надали українцям низку порад, як уберегтися від дронів-камікадзе Shahed.

Про це повідомляє пресслужба відомства у Telegram.

«Неабияку шкоду об'єктам нашої критичної інфраструктури завдають ворожі ударні безпілотні літальні апарати (БПЛА). Значну небезпеку вони становлять і для цивільних: дрони-камікадзе можуть нести кілька десятків кілограмів вибухівки та при попаданні створюють потужну ударну хвилю. На щастя, більшість ворожих БПЛА нашої ППО вдається збити, але власна безпека понад усе», - йдеться у повідомленні.

Мінреінтеграції зібрало поради про те, як розпізнати БПЛА та вберегтися від цієї зброї. Зокрема двигун дрона-камікадзе гучний. При наближенні в повітрі чутно звук, схожий роботу двигуна мопеда чи бензопили.

«Почувши подібний звук, намагайтеся потрапити до спеціального обладнаного укриття. Використовуйте підвали, цокольні поверхи будинків, підземні паркінги, переходи або дотримуйтесь правил «двох стін», - зазначили у Мінреінтеграції. Також не слід залишатися у транспорті. Слід вийти, відбігти подалі від дороги і знайти можливе укриття.

Місця для укриття слід обирати подалі від військових стратегічних об'єктів та адміністративних установ.

«Не ховайтеся у під'їздах, під арками на сходових майданчиках, у підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки, автозаправних станцій тощо», - зазначили у Мінреінтеграції.

Раніше ЗМІ писали про те, що росія, ймовірно, домовилася з Іраном щодо постачання нових дронів-камікадзе Arash-2.

Нагадаємо, росіяни атакували Запоріжжя дронами-камікадзе.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО