Україна змінить свою політику стосовно ветеранів бойових дій – Зеленський

Україна буде змінювати свій підхід до політики щодо ветеранів бойових дій. Буде створена нова система, в якій будуть враховані потреби відставних військовослужбовців, у тому числі ветеранів війни з росією.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні за підсумками 22 серпня.

«Ветерани війни за незалежність України стали однією з найбільш значущих і шанованих груп в нашому суспільстві. Зі своєю специфікою, зі своїми потребами, зі своїми очікуваннями, на які потрібно реагувати, щоб ветерани могли зробити свій внесок не тільки в захист нашої держави на передовій, але і в післявоєнний розвиток України» - зазначив він.

Зеленський додав, що хорошим прикладом для нової ветеранської політики України можуть стати американська модель, або підхід Ізраїлю.

«Ми створимо таку систему ветеранської політики, послуг і сервісів для ветеранів, можливості їх переходу від військової справи до цивільного життя, яка буде на одному рівні з найсильнішими аналогічними системами у світі» - пообіцяв президент.

Нагадаємо, в середині березня парламент прийняв законопроєкт №7151 про уточнення норм, що регулюють питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих захисників і захисниць України.

Крім цього, президент Зеленський дозволив іноземним воїнам-добровольцям під час особливого періоду продовжувати контракти до 10 років.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО