Зеленський прокоментував російські обстріли ЗАЕС

Російські окупанти мають бути покарані за обстріли Запорізької атомної електростанції. Потрібні санкції проти всієї російської атомної галузі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 5 серпня.

«Сьогодні окупанти створили чергову надзвичайно ризиковану ситуацію для всіх в Європі – вони обстріляли Запорізьку АЕС, причому двічі за день. Це найбільша атомна станція на нашому континенті. І будь-які обстріли цього об'єкта - це відвертий, зухвалий злочин, акт терору» - нагадав він.

Зеленський зажадав від світу зробити все, щоб російські окупанти понесли відповідальність вже за сам факт того, що вони створили загрозу найбільшій в Європі АЕС. Це вже не просто тероризм, це загроза для всієї Європи та всього світу.

«І це не тільки ще один аргумент на користь визнання росії державою-спонсором тероризму. Це аргумент і на користь того, щоб застосувати жорсткі санкції проти всієї російської атомної галузі – від Росатома до всіх пов'язаних компаній і осіб. Той, хто створює ядерні загрози для інших народів, сам точно не здатний безпечно використовувати атомні технології» - резюмував президент.

Нагадаємо, 5 серпня російські війська обстріляли окупований ними ж Енергодар. У більшості районів міста було зафіксовано відсутність світла, водопостачання та Інтернету. Три снаряди впали на території ЗАЕС.

У МЗС України рішуче засудили дії росіян на території захопленої ними Запорізької АЕС - вони своїми обстрілами пошкодили високовольтну лінію на території станції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО