Японія закликала рф не проводити військові навчання біля Курильських островів

Влада Японії закликала росію не проводити військові навчання біля Курильських островів, які вважаються спірною територією. У москві ж мають намір проводити ці навчання наприкінці серпня цього року.

Про це йдеться у заяві заступника генсекретаря кабміну Японії Єсіхіко Ісодзаки, пише Reuters.

«Напередодні, 27 липня, дипломатичними каналами ми направили подання росії про те, що проведення військових навчань у регіонах, у тому числі в районі північних територій, суперечить позиції нашої країни з територіального питання», - сказав Ісодзаки.

Відомо, що Японія претендує на чотири острови:– Ітуруп, Кунашир, Шикотан та Хабомаї. Вони були приєднані до Радянського Союзу після завершення Другої світової війни.

Зазначимо, наприкінці березня в росії анонсували проведення навчань на території Курильських островів. У ході навчань задіяно до трьох тисяч російських солдатів і кілька сотень одиниць військової техніки Східного військового округу армії росії.

Також Японія приєдналася до світових санкцій проти росії. Крім цього, вона запровадила багато своїх санкцій проти росії. Японський прем'єр-міністр Фуміо Кісіда також вперше за довгий час порушив у публічній площині питання Курильських островів, що призвело до стану тихої паніки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО