ВАКС наклав штраф на обвинуваченого суддю, його мають примусово доставити до суду

Вищий антикорупційний суд наклав 5200 грн грошового стягнення на відстороненого суддю Ленінського районного суду міста Полтави Сергія Кононенка, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у хабарництві.

Таке рішення 20 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора - задовольнити. Накласти грошове стягнення на обвинуваченого (Сергія Кононенка – ред) за неявку без поважних причин за викликом суду 20.07.2022 р. у розмірі 2-х прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 5200 грн. Здійснити привід обвинуваченого (Сергія Кононенка – ред.) до приміщення Вищого антикорупційного суду у судові засідання. Виконання ухвали про здійснення приводу обвинуваченого (Сергія Кононенка – ред.) доручити детективам Національного антикорупційного бюро України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією слідства, Кононенко отримував неправомірну вигоду від представника позивачів у цивільних справах, які перебували в нього на розгляді, за швидкий розгляд позовних заяв та ухвалення судових рішень про задоволення позовних вимог.

Як вказали в САП, судді загрожує покарання у вигляді позбавленням волі терміном від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на терміном до 3 років із конфіскацією майна. Справу скерували до суду ще в листопаді 2017 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО