Стало відомо, в яких областях шахраї найчастіше крадуть гуманітарку

В Україні зараз розслідують близько 250 кримінальних проваджень із розкрадання гуманітарної допомоги. Найчастіше такі випадки фіксували у Києві та Львівській області.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у ефірі телемарафону 22 червня.

«З'являються окремі шахраї, які використовують слабкість людей або їхній безпорадний стан. Сьогодні правоохоронці розслідують 247 кримінальних проваджень із розкрадання гуманітарної допомоги, з них 29 особам повідомлено про підозру. Далі провадження передають до суду. На початку широкомасштабної агресії Верховна рада запровадила спеціальну статтю 201-2 Кримінального кодексу – Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги», – заявив Монастирський.

Глава МВС зазначив, що найбільше випадків розкрадання гуманітарної допомоги українські правоохоронці фіксують у Києві, Львівській, Харківській та Кіровоградській областях.

За словами Монастирського, найчастіше шахраї привласнюють автомобілі, закуплені для української армії, пальне, медикаменти, бронежилети, продукти харчування.

Водночас, частина з викритих правоохоронцями схем була організована російськими кібершахраями.

Нагадаємо, на Одещині керівника благодійного фонду викрили на розкраданні «гуманітарки».

У Дніпрі викрили волонтера, який продавав гуманітарну допомогу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО