Окупанти не дають виїхати жителям Високопілля, селище на грані виживання

Жителі селища Високопілля Херсонської області сидять без ліків і продуктів, потерпають від катувань та репресій з боку окупаційних військ російської федерації. Їм не дають евакуюватися.

Про це повідомляє уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

«Без ліків і продуктів, потерпаючи від катувань та репресій змушені виживати мешканці селища Високопілля Херсонської області. Внаслідок ворожих обстрілів з «Градів» селище на кордоні з Дніпропетровською областю перебуває без електрики, газу та питної води. У Високопіллі зруйновані всі адміністративні будівлі, не вистачає продовольства та дитячого харчування. Ще одна проблема мешканців – відсутність ліків. У селищі багато інсулінозалежних, онкохворих, людей із захворюванням щитовидної залози», – наголошує Денісова.

За її словами, місцеві повідомляють про загибель 25 мирних жителів Високопілля. Люди намагаються покинути небезпечну зону на власному автотранспорті, але через заборону виїзду з боку окупантів та брак палива зробити це майже неможливо.

«У Херсонській області склалася критична ситуація з евакуацією мирних мешканців із зони активних бойових дій та завезенням гуманітарних вантажів. Попри те, що Україна використовує всі можливості для порятунку людей, безпечних шляхів стає все менше через перешкоджання окупантів», – підкреслює омбудсмен.

Тому Денісова звернулася до міжнародних організацій з вимогою повпливати на окупантів та зафіксувати встановлені порушення.

Нагадаємо, 28 травня в Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що внаслідок наступу українських військ у Херсонській області російські окупанти зазнали втрат і зайняли оборону на невигідних рубежах.

Деякі подробиці контрнаступу ЗСУ повідомив радник голови Херсонської військової адміністрації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО