Маячня, абсурд та дезінформація: у Білому домі оцінили промову путіна на 9 травня

Промова президента росії володимира путіна на 9 травня, в якій російський президент звинуватив західні країни в тому, що росія напала на Україну, є феєричним прикладом марення і цілковитого абсурду.

Про це заявила на брифінгу прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі, повідомляє Укрінформ.

«Припущення, що війна, яку веде президент Путін, була викликана планами Заходу, - це явна брехня та абсурд» - сказала вона.

Псакі додала, що всі заяви, які путін озвучив у москві під час параду, по суті є спробою перегляду історії, яка перетворилася у форму дезінформації, тобто путін діє відповідно до російських методичок. На щастя, зараз весь світ знає, що путін і росія - це фабрика дезінформацій і фейків.

Нагадаємо, російський президент володимир путін виступив у москві на параді, присвяченому Дню перемоги. Багато хто прогнозував, що 9 травня президент офіційно оголосить війну Україні, а також загальну мобілізацію у рф, але цього не сталося. Виступ путін почав з короткого привітання ветеранів, а потім швидко перейшов до виправдання вторгнення в Україну.

Тим часом у Міноборони Британії заявили, що президент володимир путін і його найближче політичне оточення копіюють нацистів своїм вторгненням в Україну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО