На окупованих територіях Луганщини загарбники блокують українські сайти і соцмережі

Російські окупанти почали блокувати на тимчасово захоплених територіях Луганської області соціальні мережі та українські сайти.

Про це повідомляє уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

Окупанти почали блокувати соціальні мережі, зокрема Фейсбук, та українські інтернет-сайти.

«Загарбники мають на меті завадити місцевим жителям читати та аналізувати новини, що публікуються в Україні та незалежних ЗМІ», – йдеться в повідомленні.

Альтернативою загарбники роблять ЗМІ рф та «республіканські», називаючи їх «достовірними джерелами» та «вигідною інформацією».

Денісова зазначає, що зростають і темпи фізичного терору росіян – вони викрадають місцевих мешканців та заради розваги б’ють їх, піддають тортурам, калічать, вивозять та викидають в лісах у передмістях.

«Терор та жорстоке поводження з мирними жителями на захоплених територіях – це воєнний злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни», – наголосила омбудсменка.

Також повідомляли, що 6 травня користувачі lifecell та Vodafone скаржилися на перебої із мобільним зв'язком у Херсоні та Миколаївській області через те, що російські окупанти пошкодили обладнання операторів у цих регіонах.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО