Прокуратура зафіксувала понад 3800 вбитих цивільних від рук окупантів – Венедіктова

Станом на сьогодні прокурори зафіксували 3818 загиблих мирних жителів від рук окупаційних військ російської федерації, ще понад 4000 осіб отримали поранення.

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» розповіла генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Однак, за її словами, орієнтовна кількість загиблих цивільних українців, так само некоректна, як і та, що надається в статистиці ООН. В цій статистиці не враховуються заблокований Маріуполь і ті місця в Київській області, куди поки що прокуратура не може зайти.

«У нас цифри також не цілком відповідають дійсності. Як працюють прокурори? У нас, даруйте, має бути тіло, яке ми ідентифікуємо як цивільну особу. Тоді ми говоримо, що в нас загинула цивільна особа. Тому на сьогодні на підставі відомостей, що їх надає кожна обласна прокуратура, в нас 3818 загиблих. Поранених – понад 4 тисячі (дані уточнено станом на ранок 25 квітня)», – повідомила генпрокурорка.

«Ми спочатку рахували з кримінальних проваджень, цифра була ще меншою. Зараз рахуємо з МОЗ, із моргів. Інформацію щодо загиблих і поранених дітей вручну збираємо. Після того, як дізналися про вбитого 28 лютого хлопчика з частиною від снаряда в грудях, - кожен ранок і кожен вечір починаються з доповіді по країні щодо дітей», – додала Венедіктова.

Нагадаємо, вранці 25 квітня під обстріл російських окупантів потрапили одразу п'ять залізничних станцій у центральній та західній Україні, є постраждалі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО