Хіматака в Маріуполі: в «Азові» розповіли про стан бійців

Після атаки окупаційних військ російської федерації невідомою речовиною по бійцях українського полку «Азов» їхній стан задовільний, контакт цивільних з речовиною був мінімальний.

Про це повідомляють в самому полку - «Азов».

«Постраждалі особи внаслідок розповсюдження ворогом отруйної речовини невідомого походження в місті Маріуполь знаходяться у відносно задовільному стані. Контакт цивільних осіб з речовиною був мінімальним, адже епіцентр ураження був на певній відстані від місця перебування людей», – інформують бійці.

Як стверджують у полку «Азов», військовослужбовці перебували ближче до епіцентру ураження. Двоє бійців «Азову» під постійним наглядом лікарів. Також серед постраждалих цивільних найгірший стан - у літньої жінки. Основна симптоматика постраждалих: гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість та печія в області ротоглотки, слизових ділянок очей.

«Наразі відомо, що ворогом було застосовано отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії. Втім через перебування в повній блокаді їх аналіз неможливий. В той же час, основним завданням є спостереження за станом бійців та наслідками від отруєння», – кажуть військові.

Нагадаємо, увечері 11 квітня полк «Азов» заявив, що російські війська скинули з безпілотника отруйну речовину невідомого походження у Маріуполі.

Засновник «Азову» Андрій Білецький повідомив, що під час російської хіматаки постраждали троє бійців.

У Міністерстві оборони України досі перевіряють інформацію про хімічну атаку в Маріуполі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО