Відведені на кордон Білорусі війська рф намагаються «переключити увагу» ЗСУ – Міноборони

Відведені з півночі України на територію Білорусі війська Росії намагаються відтягнути частину українських підрозділів до українсько-білоруського кордону з інших напрямків.

Про це заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу медіа-центру у четвер, 7 квітня.

«Станом на сьогодні багато підрозділів військ РФ виведено на територію Білорусі, щоб відновити боєздатність. Таким чином, російська армія, проводячи демонстраційні дії, намагається відтягнути частину українських підрозділів з інших напрямків, щоб вони постійно перебували в районі українсько-білоруського кордону в готовності до можливого наступу», - повідомив Мотузяник.

Крім того, за його словами, все ще зберігається можливість залучення збройних сил Білорусі до збройної агресії проти України.

«Там зазначені підрозділи все ще продовжують виконувати завдання з чергування на білорусько-українському кордоні. Під посилену охорону взято мости, переправи та залізничні колії, обладнано позиції для ведення вогню зі стрілецької зброї та бойової техніки. Щоб сховати діяльність російських військ у прикордонних з Україною регіонах, влада Білорусі ввела обмеження на пересування там населення», - розповів він.

Нагадаємо, у Генштабі заявляли, що дії Білорусі цілком можна прирівняти до допомоги агресії росії.

5 квітня повідомлялося, що Білорусь перекидає підрозділи до кордону України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО