ДБР повідомило ще одну підозру Киві

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили ще одну підозру колишньому народному депутату Іллі Киві - за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

«За матеріалами слідства, колишній депутат, перебуваючи на території росії, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на російському телебаченні. Ілля Кива публічно закликав вище керівництво рф до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни», - йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, підозру повідомлено у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 109 (Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) та 436 (Пропаганда війни) КК України.

Нагадаємо, ще на початку березня Офіс Генерального прокурора повідомив Іллі Киві про підозру у державній зраді і порушенні територіальної цілісності.

За день до вторгнення Росії на територію України Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії і озвучив потребу у визволенні України.

Сам Кива зараз перебуває за кордоном. Партія ОПЗЖ 3 березня виключила його зі своїх лав.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО